Page of Fame

Alle winnaars van de UPP

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011
2017

TWINS (Jury- & Publieksprijs)


TWINS is melancholisch, gelaagd en dromerig. Ontstaan als indieproject met zijn tweeën, maar inmiddels is TWINS uitgegroeid tot een vijfkoppige band. Met de gloednieuwe single ‘Trigger’ zijn ze er meer dan klaar voor om je mee te nemen op hun roadtrip in het donker.

2016

Ziggy Splynt (Juryprijs)


Ziggy Splynt is een alternative rockband. Gefascineerd door rauwheid, harmonie en energie heeft dit trio een eigen stijl ontwikkeld. Ze zorgen met de unieke stem van frontman Bart, boven op de donkere sound van de gitaren, voor een bombastisch geluid. Met zware riffs en melodieuze klanken zorgen deze alternatieve rockers voor een intense show. Het is dan ook niet voor niets dat ze na het winnen van de Grote Prijs van Leusden én de Clash of the Titans ook de juryprijs van de UPP in 2016 wonnen. Hun EP ‘&Procreate’ kwam vlak voor de finale uit en ze hebben verschillende &Procreate Tours gedaan, van Booster Festivals tot Bevrijdingsfestival Utrecht.

Filthy Felons (Publieksprijs)


Filthy Felons is een punkrock – hardrock formatie uit Utrecht. Een combinatie van strakke drums en bas, snoeiharde riffs en clean vocals met (soms) een venijnig randje. Na het winnen van de publieksprijs in 2016, zijn de heren direct de studio ingedoken voor het opnemen van hun eerste EP. Het geldbedrag van de UPP kwam hierbij goed van pas. Er werd nagedacht over een strategie voor het releasen van de EP: zo werden er twee videoclips gemaakt, waarvan de eerste met beelden uit de UPP finale. Op 7 oktober knalt de ACU uit zijn voegen, want dan wordt het nieuwe werk gereleased!

2015

Duke John (Jury- & Publieksprijs)


Ze worden stoner genoemd, garage en grunge. Duke John is het allemaal en ook weer niet. Het drietal is wél een serieuze alternatieve stoner-rockband met zware riffs en agressieve gitaarsounds, geïnspireerd door bands als Radio Moscow en Queens of the Stone Age. Na het winnen van zowel de juryprijs als de publieksprijs in 2015, volgden er een heleboel shows. Daarnaast werd er gewerkt aan een nieuw repertoire, dat zowel agressiever als intelligent moet zijn, afwisselend en volwassen. Met het releasen van hun EP op 1 september in dBs, start ook een nieuwe tour. Deze stopt pas als er niemand meer komt kijken, dus wees erbij!

2014

The Brahms (Juryprijs)


De powerful catcy indiepop van The Brahms was al snel niet alleen bekend in Utrecht. Na het winnen van de juryprijs in 2014, ging het hard met de band. Zo waren ze support act van The Kooks in de HMH, wonnen ze de SENA Talent Award in 2015, werden ze gebombardeerd tot 3FM Serious Talent, werd hun single ‘Golden’ de 3FM Megahit net voor de zomer van 2015, en wonnen ze ook nog eens de 3FM Award voor Beste Artiest: Alternative in 2016. Daar bovenop speelden ze op toffe festivals als de Beschaving, Appelpop en Back at Sea en waren ze de meest geboekte band van de Popronde in 2015.

I’m With Stupid (Publieksprijs)


De Utrechtse reggaerock band I’m with Stupid is het afgelopen jaar uitgegroeid tot vaste waarde binnen de Nederlandse surf- en skatescene. I’m With Stupid staat bekend om hun kenmerkende, groovy mix van rock, reggae en dub muziek; nooit bang om te jammen op het podium. De basis is vertrouwde, zomerse reggae, maar bij I’m With Stupid gaat dat altijd samen met het experiment: verrassende wendingen in stijl en tekst, met nummers die je doen dansen en lyrics die je laten nadenken

2013

Project Bongo (Juryprijs)


Project Bongo brengt schaamteloze popnummers met een indie randje waar de open, persoonlijke en eerlijke teksten bedoeld zijn om mee te zingen. Na het binnenslepen van de Juryprijs in 2013, ging het hard met de band: In 2014 werden ze door 3voor12 Utrecht verkozen tot ‘Beste Live Act’ en ze brachten hun debuut EP ‘Dancing Monkey’ uit. Ook stonden ze in meerdere voorprogramma’s: The 1975 (UK), The Boxer Rebellion en Nielson. Tevens gingen ze internationaal: Zweden, Denemarken en Frankrijk werden vier keer bezocht en plat gespeeld. Aan het eind van dit jaar wordt de eerste single van hun derde EP gepresenteerd.

Stillwave (Publieksprijs)


Stillwave is een alternative / shoegaze trio uit Utrecht bestaande uit Michaël van Putten, Marcel Jongejan en Joris Keijzer. Ze hebben in de zomer van 2016 in een vervallen pand samen met producer Jurriaan Sielcken (o.a. van Jett Rebel en Lucas Hamming) het debuutalbum opgenomen. Met dit nieuwe album zet Stillwave eigenzinnige stappen naar een vernieuwende sound, waarbij de nadruk nog meer ligt op electronica, opvallende song-structuren en een slim geproduceerde rauwe sound. Met hun perfect uitgekiende sound, een reputatie voor indrukwekkende liveshows en een groeiende Britse fanbase belooft Stillwave een van de meest spraakmakendste acts van de winter van 2017/2018 te worden.

2012

La Corneille (Juryprijs)


La Corneille maakt melancholische folk met het rauwe van experimentele/psychedelische rock. Deze avant-garde indie bereikt dat luisteraars op het puntje van hun stoel zitten en tegen hun tranen vechten. Het trio speelt omdat ze liefhebben: de wereld om hen heen, liefde en oprechte muziek. De donkere, lage stem van zanger Guy Corneille verkondigt nummers over een reeks van zinderende ritmes, gecompliceerde harmonieën en onverwachte wendingen. Na het winnen van de juryprijs in 2012, won de band de SENA Performers PopNL Award 2013, tourden ze door Noorwegen en Duitsland en waren ze de support act van artiesten als Angus Stone. Aan het begin van 2017 bracht de band de EP ‘Rattlesnakes’ uit, waarin een gedurfde nieuwe sound werd neergezet.

My BLue Van (Publieksprijs)


Na het winnen van de publieksprijs 2012, heeft My Blue Van niet stilgezeten. Ze zijn doorgegaan met het maken van bluesrock die je bij de lurven grijpt, gemaakt door muzikanten die elkaar haarfijn aanvoelen. Met de rauw klinkende zang, de bluesy riffs en de solide achterlinie heeft de Utrechtse band een goed geoliede machine te pakken. Met het uitbrengen van hun derde plaat op 23 september in de Helling is de gouden driemansformatie klaar om de rest van Nederland te veroveren.

2011

Rachel Louise (Juryprijs)


Na het winnen van de juryprijs wordt singer/songwriter Rachel Louise door 3voor12 Utrecht uitgeroepen tot meest veelbelovende talent en daar bovenop roept 3FM haar uit tot Serious Talent. Sindsdien treedt ze op in veel verschillende radioprogramma’s, onder andere bij Radio 538. Ook is ze te zien in DWDD en speelde ze als support act voor onder andere James Morisson, Brooke Fraser, Jon Allen en Dotan. Met Dotan tourt ze bovendien nog twee jaar als muzikant. In 2017 brengt Louise een EP uit, met de singles ‘Far Away’ en ‘Big Girls’. Daarnaast tourt ze met Krystl en Elske DeWall onder de naam The Bluebirds.