HISTORIE


De Utrecht Popprijs is een bandwedstrijd voor alle bands uit de Provincie Utrecht. Dit in samenwerking met (bijna) alle regionale poppodia van de provincie Utrecht, welke met hun eigen regionale bandwedstrijden de halve finalisten leveren. Na de halve finale stromen vier bands door naar de finale in Tivoli de Helling. De Utrecht Popprijs wordt georganiseerd door Stef (Stichting evenementen/festivals).

De eerste editie van De Utrecht Popprijs vond plaats in 2007 en heette toen nog ‘De Grote Utrechtse Live Prijs’ (GULP). De bands in de voorronde stonden toen op het podium bij één van de vier verschillende podia die als externe partijen bij de Popprijs betrokken waren. Hiervan streden uiteindelijk vier bands tegen elkaar in de GULP-finale. Na twee succesvolle edities (2007/2008) van de provinciale bandcompetities werd geconcludeerd dat de opzet in een nieuw jasje gestoken moest worden.

Om tot een gepaste vernieuwing te komen werd er een integraal overleg met de Popconsulent van ZIMIHC, de programmeur van het Poppodium de Peppel, het stichtingsbestuur van Stef, en de projectleider van GULP een nieuw concept uitgedacht, dat tegemoet moest komen aan de behoefte van alle drie de doelgroepen: de artiest, het publiek en de podia. De vernieuwde competitie is in 2009 voortgezet onder de naam De Utrecht Popprijs.